wij zijn

specialist

in ...

//App

//Design

//Web

​Webapp, mobile app, cloud application - laat een Basecode APP voor u werken!

Fleximaal samen met de Belastingdienst

De gratis online boekhouden APP van Fleximaal NV is door Basecode ontwikkeld. Fleximaal is een pilot project gestart in 2017 waarbij boekhouden belasting en betalen in 1 applicatie is geïntegreerd.

Het pilot project BBB is samen met de Belastingdienst opgezet en ontwikkeld door 7 keurmerkhouders. De aanbieders van online software hebben de koppen bij elkaar gestoken en via een kwaliteit borging (Keurmerk Zeker Online) zijn in een denktank setting de pilotprojecten BBB en AWA opgezet. Basecode is huisleverancier van Fleximaal (een van de 7 keurmerkhouders) en heeft de diverse onderdelen van het online boekhouden ontwikkeld. Onderdeel daarvan is de voor de proef BBB uitrekenen van de BTW aangifte, met bijbehorende balans, winst en verlies rekening en proef en saldibalans.

De pilot AWA is de automatische Winstaangifte. Hiermee worden de jaarstukken gefiscaliseerd en opgestuurd via Logius naar OLAV van de Belastingdienst.

Voor de Logius koppeling zijn technische uitdagingen overwonnen. De koppeling zelf is een op SOAP gebaseerde koppeling. Daarbij wordt de boekhouding uitgerekend en op basis van RGS (gestandaardiseerde boekhoud schema's) verwerkt in een XBRL bestand. XBRL is een XML variant maar een eigen taal. Op basis van de Nederlandse taxonomie samengestelde XBRL bestanden worden ingepakt en in een XML bestand verstuurd. Daarbij zijn datatransport beveiligingen ingebouwd en is hashing en signing toegepast.

Voor andere bedrijven die met soortgelijke uitdagingen zitten heeft Basecode de online dienst aansluitondersteuning.nl opgezet. Daar worden bedrijven ondersteund die met aansluit problematiek te kampen hebben. Denk daarbij aan Logius en Kennisnet maar ook andere API gebaseerde aansluitingen als Indeed, Nationale Vacaturebank en Social Media als LinkedIn, Facebook en Twitter.

BEDRIJFSGEGEVENS

Basecode NV

Graaf Engelbertlaan 75

4837DS Breda


//KVK: 60354151

CONTACTGEGEVENS

//EML: info@basecode.nl

//TEL: +31(0)76 205 09 72

VOLG ONS