Website, online marketing, fullstack, front-end backend programmeur software developer

BaseCode Continu Beter Online Vormgeving Marketing Software Techniek Hosting

GROEIVERSNELLER MET CONTINU ONLINE (MARKETING) IMPROVEMENT

ONLINE SPECIALISTEN ICT, ONLINE MARKETING, WEBSITE OF APP.

WEBAPP, MOBILE APP, CLOUD APPLICATION - LAAT EEN BASECODE APP VOOR U WERKEN!

Basecode ontwikkelt en produceert APPs voor administratieve processen.

Hosting met ongekende goede support. Alles wat je nodig hebt voor je website of webshop!

 

Continu beter

Basecode richt zich op Continu Online Improvement. Dat wil zeggen dat wij ons richting op bedrijfsprocessen die online of in de cloud kunnen worden afgehandeld. Het meest eenvoudige voorbeeld: Een website is niets zonder bezoekers. Een website wordt geproduceerd en online opgeleverd. De ondernemer moet dan zelf aan de slag met een doorlopend proces van SEO, teksten, marketing, nieuwe plaatjes, social media etc.

Continu Online Improvement (COI) neemt dat "gedoe" deels uit handen. De ondernemer wordt periodiek gevraagd wat de doelstellingen en KPI's zijn. En daarmee gaan wij op de website aan de slag. Dat kan zijn via de website, maar dat kan ook zijn via de social media kanalen. Dat doen wij niet zomaar, we doen een voorstel voor een richting, werken die na aanvaarding uit, zorgen voor traffic op het medium, doen daar analyses op, en zorgen voor klanten.


Zo leveren wij development, marketing en data, met het doel het realiseren van jou doelstellingen. Uiteraard met jou als klant centraal

Analyse als vertrekpunt

Continu Online Improvement richt zich op de wetenschap achter de website. Vertrekpunt is altijd een analyse van doelen en doelgroepen. Marketing zonder analyse leidt tot vraagstukken als "50% van mijn marketing budget is weggegooid geld, ik weet alleen niet welke 50%". Analyse is noodzakelijk om doelen te hebben en om te kunnen meten.

Optioneel kunnen we de analyse uitbreiden met een kunstmatige intelligentie uitvraag. Via AI kunnen we het beeld dat ontstaat uit de analyse met cijfers verankeren. We weten dan op welk medium de doelgroep, op welke dag en hoe laat koopgedrag vertoont. AI geeft indrukwekkende inzichten in hoeveel en waar te besteden aan marketing.

 
 

Gesprinte marketing (iteraties)

De uitvoerende stap van de marketing voeren wij uit via marketing iteraties. Daar worden bijvoorbeeld groeiversnellings technieken toegepast (Growth Hacking), of spelvormen (gamificatie) of viralisatie.

Groeiversnellers

Binnen de iteratieve marketing wordt een vorm uitgedacht en tegen marktcijfers gehouden. Daarbij wordt een inschatting gemaakt van "opbrengsten" in de funnelstages, afgezet tegen de doelen en doelgroepen. Dit is een complexe stap waarbij oude en nieuwe marketingvormen samen komen. Een marketing sprint wordt opgezet en getoetst. Wanneer de keuze is gemaakt worden de meetbare indicatoren ingericht. Dit is vaak een technische stap die nodig is om goed te kunnen meten.

Gamification

Spelvormen worden toegepast om een betere integratie met de doelgroepen te bereiken. Spelvormen hebben altijd ten doel het verzamelen en verrijken van data. Deze data wordt opgeslagen in databases en verrijkt met metadata. Zo verkrijgen we beter inzicht in de koopsignalen van de bezoeker.

Viralisatie

Viralisatie is een inspanning om iedere nieuwe bezoeker er voor te laten zorgen dat minimaal 3 nieuwe bezoekers komen. Zo ontstaat een olievlek die steeds maar groter wordt. Viralisatie moet niet worden verward met de "viral video". Viralisatie is een vorm om snel meer bezoekers te verkrijgen. Vaak in samenwerking met een tegenaanbod of give-away (petje, pennetje, T-shirt, whitepapaer, unlocks e.d).

Marketing Sprint: Uitvoeren, meten, data verzamelen

Het uitvoeren van de marketing iteratie (of marketing sprint) is een korte periode van ten uitvoer brengen van de in de vorige stappen bedacht iteratie. Tijdens het uitvoeren wordt er constant gemonitorred (via software) en wordt data verzameld. Deze stap heeft ten doel 1) data verzamelen om terug de analyse stap uit te voeren 2) Contacten te verzamelen in de funnels.

Marketing Funnels

Een marketing funnel is een manier om groepen gelijkgestemde personen aan te duiden in het benaderen van de doelgroepen. Hiervoor is een CRM nodig die de contacten verzamelt en daar de data op verrijkt. Bij iedere verdiepingsstap in het verreiken van data is een nieuwe stap in de funnel. De funnelstages zijn gelijk aan de funnelstages die we kennen uit het groeiversnellen (Growth Hacking). Misschien is het nog wat wazig, maar stel we krijgen een bezoeker op de website of in de shop, en die verleiden we om een e-mail adres achter te laten of een social account te gebruiken. Daarmee hebben we een sleutel, waar later data aan gehangen kan worden. De volgende stap is er achter komen waar de interesse gebieden van de bezoeker liggen, en in welke producten of diensten de bezoeker interesse toont. Daarnaast willen we weten of het informatie inwinnen is of een koopsignaal waargenomen kan worden. Iedere volgende stap wordt aan de sleutel gehangen. Door sleutels en funnels te combineren in bijvoorbeeld een drip systeem, wordt de eenmalige bezoeker verregaand op de hoogte gebracht en gehouden tot enkele weken na de eerste interactie.

 
 

Analyse, iteratie, meten, herhalen

Bij COI zoeken we de optimaal werkende marketing mix voor jou bedrijf en passen die toe op het medium van keuze. Daarbij maakt het ons niet uit of je website in Wordpress, Joomla, Drupal of ander CMS is gemaakt. Wat voor ons belangrijk is, is dat we goed kunnen meten. Daarvoor is het handig als wij een CMS hebben die goed met de funnels en dataverrijking om kan gaan. Daarvoor kiezen wij bij voorkeur een SAAS oplossing van Fleximaal. Uiteraard kunnen meetinstrumenten ook voor Wordpress, Drupal, Joomla, Concrete5 etc worden ontwikkeld.

Bij iedere stap en in iedere iteratie verfijnen en verscherpen we de website, webshop of het social platform. Daarbij maken wij afbeeldingen, schrijven wij teksten, bedenken we sprints, gamificatie en viralisatie elementen, voeren die uit, meten en bewaren de data en zorgen wij voor meer klanten, beter online en eenvoudige administratie van de marketing opbrengsten.

Vert streep img Vert streep img